Over
ons

Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V. is de holdingmaatschappij van de Swinkels Family Brewers Groep, een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties en ruim driehonderd jaar lang. Als familie Swinkels leiden we inmiddels een groep van ondernemingen. Deze groep bestaat onder andere uit verschillende brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (Nederland), brouwerij de Molen in Bodegraven (Nederland), brouwerijen Palm en de Hoorn in Steenhuffel (België), brouwerij Rodenbach in Roeselare (België) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (Ethiopië). Daarnaast werken we nauw samen met bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Nederland). Ook hebben wij een minderheidsbelang in de Georgische brouwerij Argo. Gezamenlijk waren al deze brouwerijen in 2021 goed voor de productie van 7,2 miljoen hectoliter bier en 626 duizend hectoliter frisdrank.

We zijn een onafhankelijke familievan brouwers en mouters.

Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V.

Bier&cO, distributeur van speciaalbier, voegt een groot portfolio aan ambachtelijk gebrouwen speciaalbieren toe aan ons assortiment. Naast de brouwerijen en Bier&cO maken ook de mouterijen van Holland Malt in Lieshout en Eemshaven deel uit van de groep. Deze mouterijen waren in 2021 goed voor de productie van 400 duizend ton mout. Businessunit CereX produceert daarnaast jaarlijks zo’n 3 duizend ton moutextracten en compounds. De focus van CereX ligt op het opwaarderen van reststromen.

Als onafhankelijke familie van brouwers en mouters werken we inmiddels met wereldwijd 1.766 medewerkers. Ons doel is om voortdurend slimmer en duurzamer te ondernemen. Daarbij voegen we blijvende waarde toe; voor de consument, onze medewerkers, onze relaties, onze aandeelhouders en de wereld om ons heen. Zo geven we ons familiebedrijf nog mooier door aan de volgende generaties.

In 2021 verwelkomden we Uiltje Brewing Company uit Haarlem (Nederland) als nieuw lid van onze familie van brouwerijen en mouterijen.

Purpose, visie en strategie

In 2020 hebben we stappen gezet om ons strategiehuis verder op orde te krijgen. Sindsdien zit met de geformuleerde visie en purpose ook het ‘dak’ op ons strategiehuis. In 2021 hebben we vervolgstappen gezet om onze toekomststrategie verder vorm te geven. We hebben hierbij elementen als ‘organische groei’, ‘fit for growth’ en acquisities verder uitgediept. Onze purpose blijft ons moreel kompas, het helpt ons de juiste keuzes te maken en ons familiebedrijf toekomstbestendig te maken voor de volgende generaties.

Ons strategiehuis
Figuur: Ons strategiehuis

Onze focus en ambities

Om focus aan te brengen in onze activiteiten en de onderwerpen waarop we rapporteren, hebben we aan de hand van onze strategie, stakeholdersbelangen en materialiteitsmatrix vijf focuspunten geformuleerd. Tot 2025 zijn de onderwerpen waar we ons op focussen als volgt:

Duurzame
groei

We willen een financieel gezond bedrijf kunnen doorgeven aan toekomstige generaties. We willen graag groeien, maar alleen op een verantwoorde en duurzame manier.

Ambitie
 • Verdere groei van de netto-omzet en EBITDA.
 • Een gezonde solvabiliteit en verbeterde liquiditeit.
Prestaties 2021
 • € 835,5 miljoen netto-omzet.
 • € 88,2 miljoen EBITDA.
 • Liquiditeit 0,89.
 • Solvabiliteit 52,1%.
Status

Een gevuld glas betekent dat de doelstelling volledig is behaald.

Circulair ondernemen

Voor ons gaat niets boven de zorg voor een fijne, gezonde en duurzame wereld om in te leven. Daarom willen we zo snel mogelijk volledig circulair ondernemen. Zodoende zetten we in op circulair inkopen, circulair produceren en hoogwaardig hergebruik.

Ambitie
 • 75% circulair ondernemen in 2025 volgens eigen berekeningsmethode.
Prestatie 2021
 • 56% circulair ondernemen in 2021 bereikt (volgens eigen berekeningsmethode en op basis van de meest recente data).
Status

Een gevuld glas betekent dat de doelstelling volledig is behaald.

Veiligheid en welzijn

We vinden het belangrijk dat onze mensen en samenwerkingspartners elke dag veilig en gezond naar hun werk komen en weer naar huis kunnen gaan, maar ook dat ze zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Ambitie
 • 0 ongevallen met verzuim en minder dan 3% ziekteverzuim in 2025.
Prestaties 2021
 • 30 ongevallen met verzuim.
 • 4% ziekteverzuim.
Status

Een gevuld glas betekent dat de doelstelling volledig is behaald.

Verantwoord alcoholgebruik

We willen consumenten verantwoord laten genieten van onze bieren. Daarom stimuleren we verantwoord alcoholgebruik. Hiervoor gaan we samenwerkingsverbanden aan en voeren we een duidelijk alcoholbeleid. Bovendien blijven we alternatieven voor alcohol ontwikkelen, zoals smaakvolle 0.0%-bieren.

Ambitie
 • Volledig nakomen van onze internationale verantwoorde marketing- en communicatiecode en een groeiend aanbod alcoholvrije en laagalcoholische bieren in 2025.
Prestatie 2021
 • 12,2% alcoholvrije bieren en laagalcoholische bieren <3,5%.
Status

Een gevuld glas betekent dat de doelstelling volledig is behaald.

Lokale betrokkenheid

Overal ter wereld moet onze omgeving vooral baat hebben bij onze aanwezigheid. Daarom werken we met omwonenden aan manieren om lokaal waarde toe te voegen. Zo zorgen we ervoor dat lokale gemeenschappen meegenieten van wat wij bouwen en brouwen.

Ambitie
 • Elke vestiging heeft een programma met lokale projecten in lijn met de circulariteitseisen en het mvo-beleid.
Prestatie 2020
 • Alle brouwerijlocaties hebben lokale projecten.
Status

Een gevuld glas betekent dat de doelstelling volledig is behaald.

Tot 2025 focussen we ons op deze vijf punten